7 Temmuz 2015 Salı

Un Kurabiyesi



Malzemeler
250 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
3 su bardağı un
½ su bardağı nişasta

Yapılışı
Un kurabiyesi malzemesi az olan yapımı ise çok kolay olan bir tatlı tarifidir. Beş çayı, altın günleri, ev toplantısı gibi günlerde sıkça yapılan bu tarifi sizlere en kolay yoldan yapımını anlatacağım. Öncelikle tereyağınız oda sıcaklığında olması gerekiyor. Oda sıcaklığında olan tereyağınızı pudra şekeri ile birlikte kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Ardından sıvıyağını ilave ederek krema kıvamına getirin. Üzerine vanilya, nişasta ve azar azar un ilave ederek orta sertlikte bir hamur elde edin. İstediğiniz gibi şekil vererek yağlı tepsiye dizin. 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında içi pişip üstleri beyaz kalacak şekilde pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder