Malzemeler
250
gr tereyağı
1
su bardağı pudra şekeri
1
çay bardağı sıvıyağ
1
paket vanilya
3
su bardağı un
½
su bardağı nişasta
Yapılışı
Un
kurabiyesi malzemesi az olan yapımı ise çok kolay olan bir tatlı tarifidir. Beş
çayı, altın günleri, ev toplantısı gibi günlerde sıkça yapılan bu tarifi
sizlere en kolay yoldan yapımını anlatacağım. Öncelikle tereyağınız oda
sıcaklığında olması gerekiyor. Oda sıcaklığında olan tereyağınızı pudra şekeri
ile birlikte kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Ardından sıvıyağını ilave
ederek krema kıvamına getirin. Üzerine vanilya, nişasta ve azar azar un ilave
ederek orta sertlikte bir hamur elde edin. İstediğiniz gibi şekil vererek yağlı
tepsiye dizin. 160 derecelik önceden ısıtılmış fırında içi pişip üstleri beyaz
kalacak şekilde pişirin. Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder