Malzemeler
1,5 su bardağı un
125 gr tereyağı
½ su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz
1 yumurta
Reçel için
2 kahve fincanı elma reçeli ya da elma sosu
1 kahve fincanı su
Muhallebisi
200 ml süt
4 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı pudra
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Kırmızı Elma Gülleri
2 adet elma
½ su bardağı portakal suyu
½ su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı eritilmiş tereyağı
Yapılışı
Un ve tereyağını derin bir kaba alıp iyice bütünleşinceye kadar yoğurun. Ardından pudra şekeri ve çekilmiş cevizi ekleyerek karıştırın. Elinizde bütünleşmemiş bir hamur olacak. Yumurtayı en son ekleyerek kaşık yardımı ile karıştırın. Tezgahın üzerine streç film yayın. Üzerine hazırladığınız hamurun koyun ve tekrar üzerine streç film serin. Bu şekilde streç filmlerin altında hamuru tart kalıbınızın büyüklüğüne göre açın. Tart kalıbınıza iyice yayın vetart hamuruna çatal ile delikler açın. Tartınızı 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Bu ara üzeri için muhallebisini hazırlayın. Yumurta ve şekeri bir tencereye alıp çırpın. Üzerine nişasta ve sütün birazını ekleyip karıştırmaya devam edin. En son unu ve kalan sütü boşaltıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Eğer muhallebinin kıvamı koyu gelirse biraz daha süt ilave edebilirsiniz. Son olarak tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Muhallebi piştikten sonra elma reçeli ve suyu küçük bir sos tenceresine alıp biraz pişirin. Pişirdiğiniz elma sosunu tartınızın üzerine yayın. Soğuyan muhallebiyi de tartın üzerine dökün. 2 sadet elmayı fırında pişirin. Portakal suyu, eritilmiş tereyağı ve şekeri bir kapta karıştırın. Elmaları ince bir şekilde dilimleyip hazırladığınız karışıma batırın. Elinizde gül şekli vererek tartın üzerine dizin. Tartınız şimdi hazır. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder