12 Ağustos 2016 Cuma
Karamelli Frappe
Malzemeler
7- 8 adet buz
½ su bardağı süt
1 kahve fincanı kahve
2 yemek kaşığı karamel sosu
Üzeri için
Kremşanti
Süt
Karamel sosu
Yapılışı
Buz, süt, kahve ve karamel sosunu blenderdan geçirin. Daha yoğun bir kahve tadı istiyorsanız kahveli buz kalıplarını kullanın. Bunun için her zaman yaptığınız kahveyi buz kalıplarına koyun. 1-2 saat buzlukta beklettikten sonra kullanabilirsiniz. İstediğiniz miktarda kremşantiyi biraz süt ile çırparak köpürtün. Ardından krema sıkma torbanıza doldurun. Krema sıkma torbanız yoksa kremayı bir buzdolabı poşetinin içine koyarak ucunu kesin. Hazırlamış olduğunuz içeceği büyük bir bardağa alın. Üzerine kremayı sıkın ve karamel sosu ile süsleyin. Karamel sosunu marketlerde hazır olarak bulabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder