18 Ağustos 2014 Pazartesi

Profiterol



















Malzemeler
100gr tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

Çikolata Sosu
 

2 yemek kaşığı kakao
80gr bitter çikolata
2 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un

Kreması
1 su bardağı şeker
2 buçuk su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı
Tereyağı ve suyu bir tencereye alın. Eriyene kadar pişirin. Üzerine tuz ve şekeri ilave edin. Unu ekleyip topaklanmadan iyice karıştırın. Püre haline gelen hamuru ılınması için 15-20 dakika bekleyin. 1 adet yumurtayı üzerine ekleyip blender ile çırpın. Birer yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Tepsinize pişirme kağıdı serin. Hamurunuza kaşık ile yuvarlak şekil verin ve tepsinize dizin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Pişen hamuru soğumaya bırakırken kremasını hazırlayın. Sütü tencereye dökün. Un, yumurta ve şekeri ilave edin. Kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Kıvama gelen kremaya tereyağı ve vanilyayı ilave edin. Bu şekilde 3-4 dakika kadar pişirdikten sonra kremayı soğumaya alın. Soğuyan kremayı krema torbanıza koyun. Eğer krema torbanız yok ise kremayı buzdolabı poşetinin içine doldurun ve ucunu biraz kesin. Hamurları bıçak yardımı ile biraz delin ve hamurların içini krema ile doldurun. Şimdi çikolata sosunu hazırlayın. Sütü tencereye boşaltın. Ardından şekeri ilave edip karıştırın. Sonra üzerine un ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Kıvama gelene kadar iyice çırpın. Kıvam alınca üzerine bitter çikolata ekleyin. Çikolata eriyene kadar pişirin. Sosu soğumaya alın. Ve soğuduktan sonra sosu üzerine dökerek servis edin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder