Malzemeler
1 paket kakaolu bisküvi
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı şeker
Çikolata sosu
1 paket sütlü çikolata
Taze ahududu
1,5 su bardağı krema
Bir fiske tuz
Yapılışı
Kakaolu bisküviyi robottan geçirip bir kaba alın. Üzerine şekeri ve eritilmiş tereyağını ilave edin. Kıvama gelene kadar spatula yardımı ile karıştırın. Karışımı yağlanmış tart kabınıza döküp iyice yaydırın. Yan tarafları yukarı doğru itin çok sıkı bir şekilde oturması lazım. Tart kabınızın şeklini vermeye çalışın. Buzdolabında 10 dakika kadar bekletin. Bu sırada fırınınızı ısıtın. 10 dakika sonra fırında 10-15 dakika pişirin. Kekiniz pişerken ahududuyu püre haline getirip süzgeçten geçirin. Süzgeçten rahat geçirebilmek için spatula kullanabilirsiniz. Küçük bir sos tenceresinde kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Krema kaynarken 1 paket çikolatayı küçük parçalar haline getirip bir kasenin içine dökün. Üzerine tuzu ilave edin. Kremayı ocaktan alıp üzerine dökün. Karıştırmayın bir dakika bekletin. Bir dakika bekledikten sonra çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Üzerine ahududu püresini ilave edip karıştırmaya devam edin. Bu karışımı kekinizin üzerine dökün. 1-2 saat kadar buzdolabında bekletin ki iyice yerine otursun. Buzdolabında bekledikten sonra üzerini kalan ahududular ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder