17 Ağustos 2014 Pazar

Tiramisu




















Malzemeler
1 paket kedi dili
3 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket labne (200 gr)
1 paket vanilya
Streç film

Islatmak için
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı şeker (isteğe göre)

Üzeri için
Kakao

Yapılışı
Yumurtaları kırıp çırpın. Üzerine şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Sütü birere bardak ilave edip çırpın. Ardından unu ekleyin ve topaklanmayacak şekilde çırpın. Sonra ocağa alıp kaynayana kadar çırpın. Topaklanmamasına dikkat edin. Pişen muhallebiye 1 paket labneyi ilave edip iyice çırpın. Üzerine vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Ocağı kapatarak muhallebiyi blenderdan geçirin. Yarım bardak su ve sütü bir tabağa dökün. 1 yemek kaşığı şeker ve nescafeyi eritin. Tepsinin altına streç film serin. Tepsinin altına tepsinizi örtecek kadar muhallebimizden döküyoruz. Kedi dillerini nescafeli karışımda ıslatıp tepsimize diziyoruz. Kedi dillerini örtecek kadar muhallebimizden döküyoruz. Kalan kedi dillerini tekrar üzerine diziyoruz. Ve son kalan muhallebiyi üzerine döküyoruz. Streç filmin dışarıda kalan kısımları ile üzerini örtüyoruz. Buzdolabında 1-2 saat beklettin. Beklettikten sonra ters çevirip geniş bir tabağa alın. Ve üzerindeki streç filmini yavaşça çıkartın. Üzerine kakao serpip servis edin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder