3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
10 adet çilek
Kreması
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı krema
Yapılışı
Yumurta ve şekeri çırpın. Biraz birbirlerine karışınca kabarık bir hale gelen kadar kaynar su üzerinde çırpın. Kabarınca bir kenara alın ve soğuyana kadar çırpın. Üzerine unu eleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra üzerine tereyağını eriterek ilave edin. Ardından süt ve vanilyayı ekleyin. Sütü eklerken soğuk olmasın ılık olarak ekleyin. İyice çırptıktan sonra yuvarlak kek kalıbına dökün. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Pasta keki pişerken kremasını hazırlayın. Pasta kekiniz piştikten sonra üst kısmından ince bir şekilde bölün. Kekin kalan kısmını tam ortadan ikiye bölün. En alt tabana önce krema sürün ve üstüne çilekleri dizin. Üzerine ikiye böldüğünüz diğer tabanı koyun. Ve yine önce krema ve çilekleri dizin. En son tabanı da üzerine koyup kalan krema ile pastanızı kaplayın. Kalan son çilekler ile pastanızı süsleyin. Buzdolabında 1 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder