14 Ağustos 2014 Perşembe

Çilek Soslu Kurabiye
















Malzemeler
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı ekmek unu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı badem unu
Bir fiske tuz
1 yemek kaşığı karbonat

Çilek sosu
2 su bardağı çilek
1 su bardağı su
1 su bardağı ahududu
1 çay bardağı şeker

Kreması
1 çay bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı / margarin

Üzeri için
Pudra şekeri

Yapılışı

Çilekli kurabiye hamurunu yaparken ilk 5 dakika tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Ardından 5-10 dakika kadar iyice yoğurun. Yoğururken biraz un kullanırsanız daha iyi yoğurabilirsiniz. Yoğurduğunuz hamuru düz bir zeminde çok ince olmayacak şekilde açın. Hamuru bir çay bardağının ağzı ile kesip yuvarlak kurabiyeler oluşturun. Yaptığınız kurabiyeleri önceden yağlanmış tepsinize dizip 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler pişerken çilek sosunu hazırlayın. Çilek, ahududu, 1 çay bardağı şeker ve 1 su bardağı suyu kaynayana kadar pişirin. Piştikten sonra çilek sosunu bir süzgece alıp posasını çıkartın. Pişen kurabiyeler biraz soğuduktan sonra ortadan ikiye ayırın. Daha sonra kurabiyenin kremasını tüm malzemeleri bir kasede karıştırarak hazırlayın. İkiye ayırdığınız kurabiyelerin içine önce çilek sosunu sonra kremayı koyup üzerine diğer kurabiyeyi koyun. En son olarak üzerine pudra şeker serpip servis edin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder