14 Ağustos 2014 Perşembe

Elmalı Tart






















Malzemeler

3 adet elma
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay bardağı soğuk su

Sosu için

1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 yumurtanın sarısı

Yapılışı

İlk olarak elmaları soyup dilimleyin. Elmaları olabildiğince küçük dilimlemeniz gerekiyor çünkü hamurla eşit sürede pişmesi lazım. Elmaları dilimledikten sonra üzerine küçük bir havlu koyun ki hamur pişene kadar kararmasın.  Un, tuz, tereyağı ve 1 çay bardağı soğuk suyu hamur haline gelene kadar iyice yoğurun. Hamuru düz bir zemine yayarak açıp tartın büyüklüğüne göre iki çember şeklinde kesin. İlk çemberi tart kalıbınızın içine yerleştirin. Sonra elmaların üzerine dökeceğiniz sosu hazırlayın. Şeker, tarçın, Hindistan cevizi, mısır nişastası ve 1 çay bardağı soğuk suyu iyice karıştırın. Sosu hazırladıktan sonra elma dilimlerini tartının içine hiç boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Üzerine sosu döküp diğer tart hamurun üzerine koyup iyice kapatın. Kapattığınız tart hamurunun üzerine 1 yumurtanın sarısını sürüp 175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Dilerseniz üzerine vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder