14 Ağustos 2014 Perşembe

Limon Soslu Kek





















Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 adet limon rendesi
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Bir fiske tuz

Sosu için
2 su bardağı pudra şekeri
1 adet limon suyu

Yapılışı

İlk önce tereyağını krema kıvamına gelecek kadar iyice çırpın. Krema haline gelen tereyağının üzerine şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. 1 adet limon rendesi ve 1 adet yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın. Birer yumurta ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir yumurta karşınca diğerini ekleyin. İyice karışınca vanilyayı ekleyin. Un, kabartma tozu ve tuzu üzerine ekleyin. 1 adet limonu sıkıp suyunun yarısını 1 bardak sütün içine ilave edin. Süt ve limon suyu karışımını kekin üzerine ekleyip karıştırın. Fırınınızı 160 dereceye ayarlayıp ısınmasını beklerken tepsinizi yağlayıp unlayın. Kekiniz 35-40 dakika piştikten sonra soğumaya alın. 2 bardak pudra şekeri ve biraz limonu karıştırın. Kekin üzerinde döküp servis edin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder