Malzemeler
1 paket sütlü çikolata
1 paket beyaz çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Çikolata Sosu
1 paket sütlü çikolata
1 paket bitter çikolata
1 su bardağı krema
Yapılışı
1 paket çikolatayı benmari usulü eritip folyoya ince bir şekilde yayın. Çikolata tamamen soğumadan biraz sertleşmeye başladıktan sonra istediğiniz boyutta çember şeklinde kesin. Üstüne bir alüminyum folyo daha yerleştirin ve üzerine ağırlık olarak bir kitap koyun. Tereyağınızı eritip üzerine şekeri ilave ederek karıştırın. Yumurtaları koyup çırpmaya devam edin. Üzerine kakao ilave edip çırpın. Kakao ile iyice karşınca un ve kabartma tozunu ekleyin. Yağlı kağıdı koyduğunuz pişirme kabınıza dökün. 1 paket beyaz çikolatayı küçük parçalara bölüm üzerine serpin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuyana kadar bekleyin. Pişirdiğiniz kekten çikolatayı kestiğiniz objeyi kullanarak aynı şekilde daireler çıkartın. Çember şeklinde kestiğiniz kekin tam ortasından daha küçük bir daire daha kesin. Şimdi sosunu hazırlayalım. 1 paket sütlü çikolata ve 1 paket bitter çikolatayı eriyene kadar karıştırın. Üzerine kremayı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Kekinizin üzerine çember şeklinde kestiğiniz çikolatayı koyun. Üzerine yaptığınız sıcak çikolata sosunu ilave edin. Servis sırasında bunu yaparsanız daha iyi olur. Sıcak çikolata sayesinde tatlınız tam ortasından eriyecektir. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder