15 Kasım 2014 Cumartesi

Çikolatalı Toplar























Malzemeler
2 paket kakaolu pötibör bisküvi
125 gr. Tereyağı
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket sütlü çikolata
1 tatlı kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
Yarım su bardağı süt

Üzeri için
Hindistan cevizi
Antep fıstığı
Ceviz
Kakao

Yapılışı
Tereyağını eritin. Bu sırada bisküvileri rondodan geçirin. Rondodan geçirdiğiniz bisküvileri karıştırma kabına alıp üzerine eritilmiş tereyağını ilave edin. Üzerine şeker, kakao ve cevizi ekleyip yoğurun. Çikolatayı benmari usulü eritin. (Benmari Usulü: Bir tencerenin içine su doldurarak ocağa alın. İçine biraz daha küçük ve ısıya dayanıklı olan bir kap koyun. Kabın içine çikolataları koyun ve erimesini bekleyin.) Eriyen çikolatayı da ekleyip yoğurmaya devam edin. Bu arada sütü azar azar ilave ederek iyice yoğurun. Hamur toparlanıp ele yapışmayacak bir hale gelince küçük küçük toplar yapılır. Topları bir tepsiye dizip buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Ardından çıkartıp üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı, ceviz ve kakao ile süsleyin. Süslediğiniz topları renkli kağıtlara koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder