Muhallebisi için
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 litre süt
1 paket vanilya
Karamel için
6 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı
İlk önce karameli yaparak
başlıyoruz. Toz şekeri çelik bir tencereye alıp karamel kıvamına gelene kadar
iyice pişirin. Kahverengi olunca ocağın altını kapatın. Çelik tencerede
pişirdiğimiz için geç soğuyacak ve geç donacaktır. Hemen donmadan karameli küçük
kaselere dolduruyoruz. Kaselerin alt kısmı tamamen karamel olacak şekilde
hepsine eşit miktarda dağıtın. 4 yumurtayı bir tencereye kırın. Üzerine unu
ilave edip çırpın. Çırpmaya devam ederken üzerine toz şekeri ilave edin. Sütü
de yavaş yavaş koyarken ocağın altını yakın. En son vanilya edip pişirin. Arzu
ederseniz içine damla sakızı da koyabilirsiniz. Muhallebi piştikten sonra sıcak
sıcak karamel koyduğunuz kaselerin içine dökün. Muhallebi dışarıda biraz
soğuduktan sonra buzlukta 1 saat daha sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Eğer vaktiniz varsa 1 gün buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkardıktan
sonra servis tabaklarına ters çevirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder