23 Kasım 2014 Pazar

Krem Karamel


Muhallebisi için
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 litre süt
1 paket vanilya

Karamel için
6 yemek kaşığı toz şeker
 
Yapılışı
İlk önce karameli yaparak başlıyoruz. Toz şekeri çelik bir tencereye alıp karamel kıvamına gelene kadar iyice pişirin. Kahverengi olunca ocağın altını kapatın. Çelik tencerede pişirdiğimiz için geç soğuyacak ve geç donacaktır. Hemen donmadan karameli küçük kaselere dolduruyoruz. Kaselerin alt kısmı tamamen karamel olacak şekilde hepsine eşit miktarda dağıtın. 4 yumurtayı bir tencereye kırın. Üzerine unu ilave edip çırpın. Çırpmaya devam ederken üzerine toz şekeri ilave edin. Sütü de yavaş yavaş koyarken ocağın altını yakın. En son vanilya edip pişirin. Arzu ederseniz içine damla sakızı da koyabilirsiniz. Muhallebi piştikten sonra sıcak sıcak karamel koyduğunuz kaselerin içine dökün. Muhallebi dışarıda biraz soğuduktan sonra buzlukta 1 saat daha sonra buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Eğer vaktiniz varsa 1 gün buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından çıkardıktan sonra servis tabaklarına ters çevirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder