24 Kasım 2014 Pazartesi

Halley Bisküvili Pasta



Malzemeler
2 paket 10’lu Halley bisküvi
2 paket krem şanti
1 litre süt
2 adet muz
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 paket çikolata sosu


Üzeri için
Badem

Yapılışı
Halley bisküvileri bir kabın içine kırın. Muzları doğrayıp üzerine ilave edin. Cevizleri de koyup iyice karıştırın. Derin bir kapta 2 paket krem şantiyi 2 bardak süt ile köpürene kadar çırpın. Köpürttüğünüz krem şantinin üzerine kırılmış halley bisküvilerini ekleyip karıştırın. Kullandığınız kek kalıbının içini streç film ile kaplayın. Streç film ile kapladığınız kek kalıbının içine krem hazırladığınız karışımı dökün. Buzlukta 1 saat buzdolabında 1 saat beklettin. Buzdolabında bekletirken çikolata sosunu 3,5 su bardağı süt ile hazırlayın. Soğuyana kadar aralıklarla karıştırmayı unutmayın yoksa topaklanır. Buzdolabında beklettiğiniz pastayı çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın. Servis tabağına aldığınız pastanın üzerini çikolatalı sos ile kaplayın. Son olarak üzerini bademlerle süsleyip servis edin. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder